Sjöbo IF

Referat: AIF Barrikaden - Sjöbo IF

Statistik: Filip – Milad, Naim, Viktor T, Stefan – Ali, Markus, Alex, Krekula – Shershah, Oskar

Avbytare var:
Rabia Alaskari (ny spelare) som kom in som höger yttermittfältare efter en halvtimme, spelade där i en halvtimme, därefter gick upp som anfallare i en halvtimme innan han blev utbytt sista 10 minuterna.
Rabih som kom in efter en dryg halvtimme och spelade i den positionen (nåja) resten av matchen.
Nämnas skall först att underlaget var väldigt tungt och slirigt och att inte någon alls skadade sig var faktiskt märkligt.

Vi började bäst och i den 4:e min såg Oskar ut att i en löpning mot mål hålla undan deras sisteman och därmed skaffa sig ett utmärkt avslutsläge ensam med målvakten inne i straffområdet men deras spelare lyckades i sista stund få undan bollen till hörna. I den 22:a min hade vi ett otroligt vackert anfall som avslutades med ett exakt inlägg från Krekula mot Alex som kom vid bortre stolpen och satte huvudet till från bara någon meters håll men som inte fick hundraprocentigt ren träff utan bollen skruvade sig en liten bit utanför stolpen.

Så här långt in i matchen hade Sjöbo efter hand tagit sig in i den och hade nu och en liten tid framöver en period när de dominerade spelet. De hade under denna period också den enda – eller kanske snarare de enda – målchansen/-erna när en frispark sköts i stolpen och Viktor därefter i den röra framför mål som uppstod räddade på mållinjen.
I den 40:e min uppstod en snarlik men omvänd situation jämfört vår ovannämnda precis i inledningen av matchen när Milad i absolut sista stund lyckades bryta en fri Sjöbospelares tänkta avslut till hörna. Bara någon halvminut innan paus slog Shershah ett inlägg som Oskar höll sig framme på men tyvärr nickade utanför från nära håll.

Andra halvlek var jämn liksom matchen i sin helhet och med tanke på underlaget var det märkligt att varken löp- och kampviljan sjönk nämnvärt i slutet av matchen. Inte heller blev det gnälligare.

I den 57:e min tappade en av våra backar bollen som sisteman men han som stal den fick inte den fart på bollen som han fått på ett normalare underlag och därmed hann Filip ut och fånga bollen innan Sjöbospelaren hann komma till avslut. Minuten senare försökte sig Shershah på en bicycleta som blev en mycket vacker, ”ren” sådan men där bollen tyvärr gick en bit över ribban. I den 65:e min hade vi åter hjälp av underlaget när en Sjöbospelare efter ett inlägg var totalt fri ett par meter från mållinjen och normalt bara hade behövt rulla in bollen men helt enkelt fastnade i underlaget när han skulle skjuta.

Sjöbo kom med det ungdomslag (stora majoriteten juniorer, några 20 eller 21 år) som de använt sig av hela tiden i den här serien och hade 5 avbytare vilket måste ha varit en fördel när underlaget blev som det blev och med tanke på det gjorde vi en väldigt gedigen insats. Som så ofta när man möter med låg medelålder var de betydligt tunnare (med ett stort undantag!) och här var det än mer påfallande hur mycket lättare de i snitt var än vi (vi hade ju dock också två riktiga lättviktare i Ali och inte minst Rabia - som alltså inte är identisk med Rabih Abou Jabal utan en ung kille som gjorde sin matchdebut för oss). De orkade också springa mer än vi men det var också symptomatiskt för våra matcher mot lag av den här typen att vi vann än mycket fler närkamper än vi brukar, den här gången nästan alla kändes det som. Vi grävde ofta fram bollen i täta situationer på ett sätt som för mig förde tankarna till Linus – även om det säkert finns fler och kanske bättre exempel.

0-0 är ju inte precis det vanligaste resultatet i B-lagsmatcher (oavgjort har över huvud taget inte varit vanligt i den här serien, detta var, när bara vår match mot Flagg återstår, den första av den varan) men helhetsupplevelsen var väldigt trevlig. Det fanns målchanser, båda lagen gav allt i det som mer och mer såg ut som en leråker och inte minst var det en god stämning mellan såväl lagen som ledarna och en trevlig bortapublik.

Jag och deras tränare (och de i publiken jag pratade med) var eniga om att domaren var mycket bra. Tydlig och konsekvent, visade tidigt att han inte tillät en massa protester utan att alls förfalla till några diktatorsfasoner. Lät ofta spelet fortsätta när det lag vars spelare blivit foulad hade fördel av det.

Matchen var – förvånande nog på det här underlaget där det ofta blev klungspel - visserligen tämligen lättdömd men den blir ju också det om domaren tidigt visar hur han vill ha det.

STATISTIK: Hörnor: 4-2 Avslut på mål: 4-4 Avslut utanför: 7-8